
De kinderen van de Prins Johan Friso School uit Koekange hebben dinsdag kookles gekregen van sterrenkok Jarno Eggen en gedeputeerde Henk Jumelet. Deze kookles gaven zij de enthousiaste leerlingen op een boerderij. Dit meldt RTV Drenthe.
Het zogeheten ‘boer-gondisch’ koken maakt deel uit van de Dutch Agri Food Week. In het kader van deze week worden er in het gehele land rondleidingen, workshops en diners georganiseerd. Het doel hiervan is om de kinderen te leren waar hun eten vandaan komt. “Het is belangrijk dat de jeugd zich bewust is van hoe dat eten groeit, hoe dat tot stand komt en dat het niet vanzelfsprekend is dat er zo maar iets op je bord ligt”, zegt Jarno Eggen, chef-kok bij De Groene Lantaarn en de docent van de dag.
De leerlingen leerden niet alleen waar hun voedsel vandaan komt, ze leerden ook hoe ze met basisingrediënten een gemakkelijke maaltijd kunnen maken. Eggen: "Als jij leert hoe gezonde voeding werkt en hoe makkelijk het is, dan wordt het een gewoonte. Als je in het hedendaagse eetpatroon meegaat, met kant-en-klare maaltijden en veel ongezonde E-nummers, dan komen de problemen als je een jaar of veertig bent vanzelf." Ook volgens Jumelet was de lesdag een succes. "Eigenlijk moeten we dit vaker doen. Het krijgt echt heel veel aandacht en daar ben ik blij mee."
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids